7 Kasım 2012 Çarşamba

Hiç" Deja vu" Yaşadınız Mı???

Yapacak hiçbir şey bulamadığınızda, sinemaya gidip öylesine bir filme bilet aldığınızda, karşınıza dünyanın en iyi filmlerinden çıkarsa ne yaparsınız? Yıllar önce böyle bir deneyim yaşadım.

Denzel Washington'un oynadığı “Deja Vu” adlı filmini işte böyle bir tesadüfle izlemiştim. Senaryosu bir yana, gördüğüm en iyi kurgulardan biriydi. Sırf bu kurgu yüzünden daha kaç kere çevirip çevirip bir daha izledim.

Size 2006 yapımı filmden bahsedeyim. Film, tıpkı Titanic filminin başı gibi. İnsanlar çoluk çocuk mutlu mesut bir feribota biniyorlar. Feribot hareket ediyor. Ancak çok geçmeden büyük bir patlamayla infilak ediyor ve içindeki yüzlerce insan hayatını kaybediyor. Her türden polis, dedektif ve ajan, patlamanın iç yüzünü çözmek için görevlendiriliyor. Bunlardan biri de patlayıcı madde uzmanı Daug Carlin (Denzel Washington). Ajan Carlin hızla işe girişiyor. Çok alakasız bir kadın cesedinin , kendi branşıyla ilgili çok küçük delillerle bağlantısını kurarak çok önemli veriler ortaya koyuyor. Bu sentezleme yeteneği sayesinde, hükümetin çok önemli ve çok gizli bir birimin başına getiriliyor. Carlin'in, bu birimin, gelişmiş bir veri tabanı vasıtasıyla, zamanda 4 gün geriyi gösteren bir bilgisayar programının mucitleri ve yöneticileri olduğunu öğreniyor. Ajan Carlin, bu gizli birimle beraber zanlıyı bulmak için kolları sıvıyor. Fakat zanlıyı bulmadan önce, birimiyle ilgili çok daha dehşet verici şeyler öğrenmesi uzun sürmüyor...

Filmin yönetmeni Tony Scott. Kendisi bu filmde çok başarılı. Denzel Washington'ı zaten çok beğenirim. Beyefendiyi “aşık adam” rolünde izlemeye pek alışık değiliz ama bu filmde o işin de altından kalkmış gibi görünüyor. Filmin güzeli Paulo Patton'un da hakkını yememek lazım. 

Filmi izleyin pişman olmazsınız.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: