18 Eylül 2013 Çarşamba

"Ahlaksız Teklif" İşte! Başka Söze Gerek Var Mı???

Çocukken izlediğim ve o zaman bile etkilendiğim bir filmi yıllar sonra dün akşam yeniden izledim. Üstelik bu kez evli barklı biri olarak izlediğim için daha da çok etkilendim.

Ahlaksız Teklif”ten bahsediyorum. Hani şu yayınlandığı yıllarda yer yerinden oynayan film. Hatırlıyorum o yıllarda filmi izleyen herkes bir yandan “tüüüü senin sıfatına; pis kadın; adi adam” diye yorumlar yaparken bir yandan da “sonunda n'olucak acaba?” diye merakla izliyordu.

Gelin önce filmin kısa bir özetine bakalım, sonra yorumlara devam ederiz. 1993 yapımı filmde Diana ve David birbirini çok seven karı koca çifttir. İkisi kendi hallerinde sade ama mutlu bir hayat sürdürmektedirler. Bu ikili bir gün Las Vegas'a kumar oynamaya giderler. Maksat hoşça vakit geçirmektir. Acemi kumarbaz David kumarhanede epeyce para kaybeder. İkilinin canları sıkılır, moralleri bozulur. Tam bu sırada ultra süper zengin yakışıklı karizmatik güçlü işadamı Bay , Diana'ya yaklaşır ve ondan uğuru olmasını ister. Diana teklifi kabul eder ve attığı zarlar Bay John Cage'e tam bir milyon lira kazandırır. Herkes çok sevinir. Bunun üzerine Bay Cage Diana ve David'i otelde konuk eder ve düzenlediği partiye davet eder. David ve Diana süslenip püslenip partiye inerler. Bay Cage çiftle özel olarak ilgilenir. Laf lafı açar, konu parayla her şeyin satın alınabileceği konusunda düğümlenir. Bunun üzerine Bay Cage David'e bir teklifte bulunur. Diana'yla bir gece geçirme karşılığında çifte bir milyon lira vermeyi teklif eder. Çift neye uğradığını şaşırır. Peki acaba çiftimiz teklifi kabul edecek midir, etmeyecek midir? Kabul ederlerse n'olur, etmezlerse n'olur? İşte film bize bunu anlatıyor.
Filmde Diana'yı Demi Moore oynuyor. Hanımefendi o dönemin en yıldız filmlerinde oynardı. Kocası David'i ise Woody Harrelson canlandırıyor. Ahlaksız teklifi yapan zengin işadamını da Hollywood'un Cüneyt Arkın'ı Robert Redford canlandırıyor.
Film çok güzel. Senaryo tam olması gerektiği gibi yazılmış. Daha doğrusu bizim memleketlere göre değil ama hitap ettiği dünyaya göre çok başarılı.
İzleyin. Mutlaka demeyeceğim ama izleyin. 90'ların sinemalarında böyle bir filmin de olduğunu görün.
Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: