24 Eylül 2013 Salı

Veeeee "Hediye Operasyonu" Başlasın!!!...

Bizim için pek bir şey ifade etmeyen Noel Baba ile ilgili her yıl mutlaka bir kaç film çekiliyor Hollywood'da. Bunların çoğu bizim ülkemizde gösterime bile girmiyor. Ama bunlardan biri nasıl olduysa bizim ülkemizde de gösterildi. Hasılat rekorları kırmasa da bir miktar seyirci toplamayı bile başardı.

2011 yapımı animasyon film “Hediye Operasyonu” (Arthur Christmas)tan bahsediyorum. Gelin filmimize bir bakalım. Filmin ana karakteri Arthur; genç, çalışkan ama beceriksiz ve sakar bir Noel çocuktur. “Noel çocuk da ne?” dediğinizi duyar gibiyim. Noel çocuk, nesillerdir Noel Baba sülalesinden gelen ve geleceğin Noel Babası olacak olan gençlere verilen addır. Her neyse... Arthur'un babası 70 yıldır Noel Babalık görevini yürütmektedir. Bu Noel Baba da tıpkı diğerleri gibi 70 yıldır milyonlarca çocuğu Noel sabahında mutlu etmeyi başarmıştır. Yine bir Noel gecesi Noel Baba ve takımı milyonlarca çocuğun sahip olmak istedikleri hediyeleri büyük bir operasyonla yerlerine ulaştırmayı başarmıştır. Ancak bir çocuğun dileği gözden kaçmıştır ve hediye yerine ulaşamamıştır. Bu iş Arthur'un çok fena içine oturur çünkü Arthur çocukları gerçekten önemsemektedir. Çocuğun Noel akşamında göz yaşı dökmesini istemeyen Arthur, Noel Dedesinin de yardımıyla bir hediye operasyonu başlatır. Ancak ikisi de bu uğurda başlarına geleceklerden habersizlerdir.

Başta da dediğim gibi, bizde Noel kültürü olmadığından dolayı çocukların anlayabileceği film olmaktan çıkıyor film. Yetişkinlerse anlayabilir ama keyif alırlar mı bilmem. Diğer taraftan akrabalık ilişkileriyle ilgili dokundurmaları güzel. Yine de sırf onun için de izlenmez yani, bilemiyorum.

İzleyip izlememeye siz karar verin. Hatta yorumlara iki satır bir şey yazın, siz yönlendirin. En iyisi bu sanırım.
Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: