5 Şubat 2014 Çarşamba

"Zor Kazanç" Üç Badicinin Zengin Olma Hikayesi...

Sapık, sadist, absürt, komik ve ne yazık ki bir o kadar da gerçek bir hikayeden uyarlama bir film izledim. Anlatayım...

Özet
2013 yapımı "Zor Kazanç" (Pain & Gain) adlı film bir suç filmi. Hikayeye göre Lugo, bir spor merkezinde çalışan bir vücut geliştirme antrenörüdür. Vücudu mükemmeldir; her yeri kas yığınıdır; zaten vücut geliştirmeye de aşıktır. Aynaya baktığında kendini "süpermen" gibi hissetmektedir. Ancak son zamanlarda kendisiyle pek barışık değildir çünkü hak ettiği yerde olmadığını düşünmektedir. Bu yüzden iki arkadaşını daha örgütleyip yahudi ve zengin bir müşterisini kaçırıp soymaya karar verir. Ve ne yazık ki bu kaçırma ve soyma olayı son derece sadist ve sapıkça bir yoldan geçilerek gerçekleşecektir.

Künye
Filmde Lugo'yu Mark Wahlberg oynuyor. Diğer iki "badiciyi" de Dwayne Johnson ve Antony Mackie canlandırıyorlar. Filmin yönetmeni, Transformers serisine ömrünü vermiş olan Michael Bay. Senarist Christopher Markus'u ise tüm o Marvel karakterlerinin filmlerini yapan senarist olarak tanıyoruz.

Yorum
Peki film güzel mi? Vallahi bunca kadroya rağmen filmin sonunu zor getirdim. Yanlış anlamayın, film çok akıcı. Hatta yer yer fazla hızlı ilerlediği için bazı espriler karambole gidiyor. Ama dedim ya, film sapık saçma absürt bir film. En kötüsü de gerçek olması. Ama izlemek isterseniz siz bilirsiniz tabi. Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: