12 Temmuz 2014 Cumartesi

"Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti" Bugünkü Orucu Maymunlara Tutturun:)))

Yine bir Ramazan ayı ve ben yine bir orucun üç saatini sinemaya tutturdum. Hem de 2014'ün en iyi filmi dedikleri filme. Hangisi mi? Bakalım...

Özet
2014 yapımı "Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti" (The Dawn of the Planets of Apes) tabi ki. Birinci filmde Ceaser adlı deney maymununun ve onun türünün nasıl insansı zekaya ve becerilere kavuştuklarını izlemiştik. İzleyenler zaten bilirler.
Bu filmde ise hikaye şöyle başlar: Maymunlar, ormanların derinliklerinde kendilerine güvenli bir hayat kurmuşlardır. İnsanlar ise maymunlardan bulaşan bir grip türü sebebiyle soyu tükenme aşamasına gelmişlerdir. Hayatta kalabilen çok az kişi de karantina alanlarına toplanmış ve o dar alanlarda yaşam savaşı vermekle meşguldür. Hele son iki yılda maymunların karşısına hiç bir insan çıkmamıştır. Ta ki Malcolm adlı mühendis ve ekibi enerji kaynağı bir baraja ulaşmaya çalışırken yol üstünde maymunlarla karşı karşıya gelinceye kadar...

Künye
Andy Cerkis ve Ceaser
Öncelikle bilmeyenler için söyleyelim: Bu filmde de ilk filmde olduğu gibi Ceaser'ı Andy Cerkis oynuyor. Yani Yüzüklerin Efendisi'nin Gollum'unu oynayan adam. Zavallı adama artık hep bu tür roller geliyormuş; eline yapışmış yani:) Bu filmde James Franco'yu görmüyoruz. Onun oynadığı o karakterin akıbetini de tam öğrenemiyoruz. Ancak varsayımlarda bulunabilmemiz için ipuçları verilmiş. Ama onun yerine Jason Clarke ve Gary Oldman'ı doya doya izleyebilirsiniz. 

Yorum
Yılın en iyi filmi dediler gittik. Ama yok. Biraz abartmışlar. Görsel efektlere asla lafım yok. Aşmışlar. Tarifi yok, anlatamam. O kadar güzel ki sanki gerçek gibi. İlk defa bir 3D filmden çıkınca başım ağrımadı. O kadar gerçekçi. Diğer taraftan filmin sonu da, ortaları da fazlasıyla öngörülür vaziyette. Yani altı kişilik senaryo ekibi, (üstelik içlerinde sıra dışı filmlerden tanıdığımız isimlerin de olmasına rağmen) nasıl olmuş da bu kadar olağan bir iş çıkartmışlar, hayret. 

Ama izleyin. Hem de sinemada izleyin. Görsel doyumun tadına varın. Ha eğer sinemayı kaçırırsanız da izlemenize gerek yok. Zira bir numarası kalmamış oluyor.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: