21 Eylül 2014 Pazar

"Yarının Sınırında" Ya Günü Sıfırlayabilseydik???

Ne okulların açılması, ne de taşınma telaşı... Hiç biri beni durdurmaya etmedi. Sadece biraz yavaşlattı. İki haftada üç film izledim ve onları yazmak için daha şimdi fırsat bulabildim. Hadi size önce en çok beğendiğim filmi anlatarak başlayayım.

Özet
2014 yapımı “Edge of Future” (Yarının Sınırında) adlı film bilim-kurgu komedi türünde. Hikayeye göre Dünya, yarı canlı, yarı robotik vahşi bir yaratık sürüsünün saldırısı altındadır. Yaratıklar büyük başkentlerin hemen hemen hepsini ele geçirmişlerdir. Tabi bu sırada Amerikan ordusu da boş durmamış ve askerleri için robotik zırhlar geliştirmiştir.  ise Amerikan ordusu için gönüllü askerler toplayan son derece prezantabl bir subaydır. Bir gün Subay Cage, Genelkurmay başkanıyla bir sebeple ters düşer ve bir anda kendini cephede bulur. Hem de “piyade er” olarak. Robotik zırha ve yaratıkların hızına ayak uydurmayan Cage savaşın tam ortasında, oracıkta ölür. Ancak bu ölüm ona “günü sıfırlama yeteneği” kazandırmıştır.

Künye
Filmde Cage'i Tom Cruise oynuyor. Kendisine Emily Blunt eşlik ediyor. İtiraf etmeliyim ki hanım efendi çok güzelleşmiş ve rolüne çok yakışmış. Çok beğendim. Filmin yönetmeni ise "Mr & Mrs Smith" ve "Bourne" filmlerinin yönetmeni de olan Doug Liman. (Beyefendiyi can-ı gönülden taktir ediyorum.)

Yorum
Film çok komik. Komedi filmlerden daha komik. Hatta o kadar ki bilim kurgu filminden çok komedi filmi olarak nitelendirilmeli ve listelerde en üst sıralara konmalı. Bilim kurgu sevmiyor olsanız bile mutlaka izleyin. İzleyin ve çok eğlenin.

Eğer “Pers Prensi”, “Deja Vu” ve “Kelebek Etkisi” gibi filmleri beğendiyseniz bunu da bayılırsınız.

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: