11 Kasım 2015 Çarşamba

"John Wick" Suç Dünyasında Yeni Bir Dünya...

Bence bir oyuncunun başına gelebilecek en kötü şeylerin listesini yapsak bence Top 5'e şunlar girer: 1) Oynayacak film bulamamak 2) Oynayamamak 3) Oynadığı film tutmamak 4) Unutulmak 5) Hep aynı rolle hatırlanmak.

Bence Keanu Reeves'ün başına bunlardan beşincisi geldi. Matrix'in Neo'su, ya da Mr Anderson'ı Keanu Reeves'e yapıştı.

Zavallı adam çok iyi projelerde oynuyor. Hem başrolde. O kadar başrolde ki neredeyse yardımcı erkek oyuncu rolünü de kendisi oynuyor. Ama seyircinin gözünde o hala Neo.

Beyefendi yine tüm rolleri kendisine ait bir filmde oynadı. Hadi şu filme bir bakalım.

Özet
2014 yapımı “John Wick” aksiyon türünde. Hikayeye göre John Wick eski bir tetikçidir. John bir kaç sene önce güzel bir kadınla tanışmış, onunla evlenmiş ve mutluluğu bulduğunu düşünerek pis işleri bırakmıştır. Ancak Wick'in saadeti fazla uzun sürmez. Biricik karısının amansız bir hastalığa kapılıp ölmesi sonucu Wick'in hayatı kararır. Ancak karısı kocasının hayata küseceğini düşünerek büyük bir sürpriz hazırlamıştır. Cenazenin kalktığı gün Wick'e bir kargo gelir. Kargodan sevimli mi sevimli, şirin mi şirin bir köpek çıkar. Wick bu sevimli köpeği bağrına basar ve teselliyi onda bulur. Ancak bir kaç gün sonra bir kaç araba hırsızı John'ın arabasını çalmak için John'ın evine dalarlar ve çıkan arbede sonucu John'ın o biricik köpeği ölür. İşin ucunun araba kasaplığına vardığını anlamak Wick için zor değildir. Geriye yapılacak tek bir iş kalır: Köpeğin intikamını almak.

Künye
Filmde çok ünlü isimler var. Wick'i -tahmin edeceğiniz gibi- Keanu Reeves oynuyor. Kendisine Michael Nyqvist ve Willem Dafeo eşlik ediyorlar.

Filmin yönetmenleri Chad Stahelski ve David Leitch'in ilk yönetmenlik deneyimleri. Ama beyefendiler aslında sevdiğimiz onlarca filmde (Açlık Oyunları, Dövüş Kulübü, 300 Spartalı gibi) yardımcı yönetmenlik yapmış iki iyi arkadaşlar.

Yorum
Film çok güzel. Konusunun öyle basit olduğuna bakmayın. Çok güzel. Espriler çok komik. Hatta pek çok komedi filmindekinden daha fazla komik espri var ve ben bile bu sahnelerde oturduğum yerden "Eyyyvah Eyvah" demeden geçemedim.

 Suç dünyasıyla ilgili yaratılmış dahiyane bir de senaryo var. İlk kez gördüğümüz türden. Adeta yepyeni bir racon kesiliyor. 

Başta da bahsettiğim gibi; Keanu Reeves yine güzel bir senaryo seçmiş ve işin hakkını vermiş. John Wick karakteri ne "Matrix"teki Neo gibi şaşkın; ne de "47 Ronin"deki Kai gibi ezik. Gayet dik duruşlu ve karakterli. Ama nasıl oluyorsa üç karakterin de mimikleri aynı. Tek fark sakal ve dekor :)

Ben filmi çok beğendim. Aksiyon seviyorsanız mutlaka izleyin. Sevmiyorsanız da bu filme bir ayrıcalık tanıyın ve siz de mutlaka izleyin.


Hayata İyi Seyirler...

P.S. "John Wick 2" de çekiliyor. Bilin istedim...

Hiç yorum yok: