19 Şubat 2016 Cuma

"Mamma Mia!" Müzikal Tiyatrodan Uyarlama...

Dünyanın en çok hasılat yapmış müzikal tiyatrosunu beyaz perdeye aktarmak ticari bir zeka olsa gerek. Birileri dahice bir fikir bulduğunu düşünüp böyle bir işe girmiş ve bakın ne olmuş?

Özet
2008 yapımı “Mamma Mia!” müzikal türünde bir film. Hikayeye göre Donna, kızını evlendirmek üzere olan orta yaşlı bir kadındır. Kızı Sophie'yi tek başına büyütmüş ve sahip olduğu butik oteli de tek başına ayakta tutmayı başarmıştır. Ama artık kuş yuvadan uçmak üzeredir. Sophie, bir kaç güne kadar evlenecektir. Davetliler yavaş yavaş gelmeye başlamışlardır. Ama üç misafir vardır ki Donna'nın asla davet etmeyeceği türden... 1) Donna'nın yirmi yaz önce hoşlandığı adam 2) Donna'nın yirmi yaz önce hoşlandığı adam 3) Donna'nın yirmi yaz önce hoşlandığı adam. Donna'nın hepsiyle de birer gecelik ilişkisi olmuştur ama Donna da dahil kimse Sophie'nin babasının kim olduğunu bilmemektedir. İşte o kördüğüm, bu düğünle çözülecektir.

Künye
Filmde Donna'yı Meryl Streep oynuyor. Kızı Sophie'yi ise Amanda Sayfreid canlandırıyor. Sophie'nin üç babası ise Stellan Skarsgard, Pierce Brosnan ve Colin Firth ile hayat buluyor.

Filmin dünyanın en ünlü müzikalinden uyarlandığını uzun uzun anlatmaya gerek bile yok.

Filmin müziklerinin tamamı ünlü ABBA grubunun müziklerinden oluşuyor. Müzikal tiyatroda kullanılan şarkılar film için yeniden aranje edilmiş.

Yorum
Filmdeki enerji süper. Sürekli hoplayıp zıplayan, şarkı söyleyen ve dans eden insanlar... Müthiş bir Akdeniz havası... Film böyleyse müzikali eşsiz bir gösteridir eminim. İnşallah kısmet olur da ileride onu da izleriz.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: