24 Şubat 2016 Çarşamba

"RocknRolla" Her Türden Suçun İşlendiği Bir Suç Filmi...

Quantin Tarantino o kadar güçlü bir yönetmen ki “Esprili bir suç filmi çekeyim” deseniz mutlaka onunkine benzer bir film çekmek zorunda kalırsınız. Birilerine öyle olmuş :)))

Özet
2008 yapımı “Rock n Rolla” aksiyon ve suç filmi türünde. Hikayeye göre (ki karmakarışık bir hikayesi var) Lenny Cole, Londra'nın en güçlü arazi mafyasıdır. O aralar bir Rusya'nın en ünlü Mafya babalarından Uri'nin işi de Lenny Cole'e düşer. Cole ve Uri önemli bir anlaşmaya imza atarlar. Anlaşmaya göre Uri, Cole' milyonlarca lira para verecektir. Cole de ona arsa temin edecektir. Anlaşmanın sembolü olarak Uri, uğurlu tablosunu Cole'e emanet eder. Cole tabloyu alır ve gururla ofisine asar. Ancak ne olursa ondan sonra olur. Cole tabloyu çaldırır; Uri de milyonlarca lira parayı. Tabi ikisi de meseleyi birbirinden gizlemektedir. Şimdi ikisi de yitirdiklerini bir an önce bulmak ve sahibine teslim zorundadır. Aksi halde ortalık fena karışacaktır.

Künye
Filmde pek çok tanıdık isim var. Gerard Butler ve Tom Hardy gibi. Ama özette değindiğim adamlar Tom Wilkinson ve Karel Roden tarafından canlandırıyorlar. Filmin senaristi ve yönetmeni ünlü “Snatch” (Kapışma) filminin de yönetmeni olan Guy Ritchie.

Yorum
Başta da dediğim gibi. Film ne yazık ki Tarantino filmlerinden çok etkilenmiş. Kopuk kopuk hikayelerin en son buluşması gibi; kötü adamların arasında geçen anlamsız ve boş konuşmaların çokluğu gibi; pek çok ünlü ismin tek filmde toplanması gibi öğeler yüzünden tam bir yansıma olmuş.

Özetle; Tarantino filmlerini seviyorsanız; bunu da seversiniz.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: