27 Aralık 2016 Salı

"Bizim Hikaye" Başka Bir Darbe Hikayesi...

Yaz tatilinde tam da 15 Temmuz sürecine denk gelen tarihlerde annemle birlikte öylesine bir film açalım dedik. Denk geliş o geliş... Kör parmağım gözüne şeklinde bir film yakalamışız meğerse. Anlatayım...

bizim hikaye ile ilgili görsel sonucuÖZET
2015 yapımı “Bizim Hikaye” adlı film dram türünde. Olay 1980 darbesine uzanan bir meseleyle başlamaktadır. Hikayeye göre iki çocuk babası İsmail, genç bir yazardır. Memlekette yaşanan sağ-sol çatışmalarının hızla devam ettiği bir dönemde kendince bir taraf belirlemiş ve bu yönde kitaplar yazmıştır. Bir gün o anarşi ortamı, o istenmedik sonucu doğurur ve yıllarca konuşulacak olan '80 darbesi gerçekleşir. İlk tutuklananlardan biri de İsmail olur. İsmail, ailesini geride bırakıp hapse girince her iki taraf için de çok zor günler başlar. İsmail 2.5 yıl içeride türlü türlü işkencelere maruz kaldıktan sonra hayatını kaybeder. Üstelik ailesine doğru dürüst hiç bir açıklama yapılmamıştır bile. Ancak İsmail, başından geçen herşeyi günlüğüne yazmıştır. Aradan yıllaaaaar yıllar geçer. İsmail'in oğlu Ahmet o zor günlere inat avukat olur. Genç avukatın tek amacı babasının karartılmış günlüğünü alabilmek ve iade-i itibarını sağlayabilmektir. Genç avukat bu amaç her şeyi yapacaktır.
bizim hikaye ile ilgili görsel sonucu

KÜNYE
Filmde hep dizilerden tanıdığımız ünlü oyuncular var. Ama ben isimlerini bilmiyorum.

YORUM
Filmin hikayesi acıklı tabi. Ama yeterince yansıtılamamış bence. Çok daha gerçekçi ve derli toplu bir film çekilebilirdi. Çekilmeliydi. Sağa sola dağılmamalıydı. (İşin içine aşk meşk torun torba meseleleri falan da girince eksen kayması yaşanıyor da)

O yüzden ben tavsiye etmiyorum. Yine de siz bilirsiniz.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: