21 Ocak 2013 Pazartesi

Neyin "Kefaret"i???

Ağır aksak aşk filmi sevenlere duyurulur. Çoğunu ileri sararak izleyeceğiniz, sürprizli sonunda ise kedere boğulacağınız trajik bir drama.

2007 yapımı "Kefaret" (Atonement)'a bir bakalım. 13 yaşındaki Briony ergenlikle yeni tanışmakta olan heyecanlı bir kızdır. Broiny ve kalabalık ailesi, şato vari bir evde zenginlik içinde bir hayat sürmektedirler. Bir gün evin kahyasının oğlu Robbie (ki kendisi yeni yetme bir doktordur) küçük Briony'ye bir mektup verir ve bu mektubu Briony'nin ablası Cecilia'ya vermesini ister. Ancak Robbie, bu mektubu verdikten dakikalar sonra büyük bir hata yaptığını farkeder çünkü zarfa yanlış mektubu koymuştur. (zarfa Cecilia ile ilgili fantezilerini karaladığı mektubu koymuştur.) Briony'nin bu yasak mektubu okumasıyla çifte kavrulan hata, bir kaç gün sonra gelişen alakasız bir tecavüz olayının da Robbie'ye yüklenmesiyle büyük bir trajediye neden olur. Peki 13 yaşındaki Briony'nin yanlış anlamaları ve yanlış yorumlamaları sebebiyle yaptığı aleyhte tanıklık, Robbie'ye nasıl bir kefaret ödetecektir? Gerisini filmi izleyin ve görün.
 Festival filmi tadında bir dram. Cecilia'yı canlandıran Keira Knightley ve özellikle Robbie'yi canlandıran James McAvoy çok başarılılar. Filmin yönetmeni, roman uyarlamalarını çok seven Joe Wright. Romanın yazarı ise Ian McEwan.

Filmin reytingleri çok yüksek. Bence o kadarını hak etmiyor ama yüksek işte. İlla da izlemek isterseniz, siz bilirsiniz.

Hayata İyi Seyirler...  

Hiç yorum yok: