15 Temmuz 2014 Salı

"Büyük Budapeşte Oteli" Komik Bir Komedi...

Bu film de her gün yazmak istediğim ama hep ertelediğim bir film.

Özet
2014 yapımı "Büyük Budapeşte Oteli" (Grand Budapest Hotel) adlı film komedi türünde. Hikayeye göre Büyük Budapeşte Otelinin sahibi Bay Mustafa, 60-70 yaşlarında ilginç bir adamdır. Koskoca otelin sahibi olmasına rağmen otelin müştemilatındaki eski püskü bir odada kalmaktadır. Bu durum otelin müşterilerinden birinin dikkatini çeker. Genç müşteri bunun sebeplerini merak ederken Bay Mustafa müşterisinin merakını gidermek üzere onunla bir akşam yemek yemeyi kabul eder ve işin aslını anlatmaya başlar. 

Künye
Filmde Bay Mustafa'nın uzuuun uzun anlatacağı Gustave adlı karakteri Ralph Fiennes oynuyor. Onu dinleyen genç yazarı ise Jude Law canlandırıyor.

Yorum
Filmin bir öykü uyarlaması olduğunu belirtmek lazım. Senaryosu ilginç. Ama yönetmenliği daha ilginç. Filmdeki her şey çok hızlı gelişiyor ve buna rağmen çok sevimli duruyor. 
Bunu yanında saygıya dayalı o arkadaşlık hikayesi o kadar iyi işlenmiş ki eğer patron yada işçiyseniz filmin size katacağı çok şey bulabilirsiniz. 
Ben filmi beğendim. Umarım siz de beğenirsiniz. 

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Filmde istemediğiniz kadar ünlüye rastlıyorsunuz. Hollywood'un en şeker ünlüleri filmin senaryosuna yedirilmiş çok tatlı bir sahne olmuş. 

Hiç yorum yok: