30 Eylül 2014 Salı

"Acı Aşk" Fantastik Olmayan Fantastik Bir Türk Filmi...

Geçenlerde küçük oğlumu (küçük dediğime bakmayın, kazık kadar oldu) ayağımda sallarken televizyonda bir film başladı. Yerli film. Hemen kumandaya gitti elim; başka kanala geçecektim. Bir de baktım kumanda çok uzaklarda. Mecburen izledim. Buraya kadar bir sorun yok. Asıl mesele... Asıl meseleyi yorumlar kısmında anlatayım.

Özet
2009 yapımı “Acı Aşk” adlı film, romantik dram türünde. Hikâyeye göre Orhan, bir üniversitede öğretim üyesidir ve Oya da başarılı bir fotoğrafçıdır. Bu ikisi yıldırım aşıyla birbirlerine tutulurlar ve son sürat evlenirler. Nikâh sonrası son sürat çıktıkları balayında son sürat bir kaza yaparlar ve Oya'nın her iki gözü de kör olur. Oya, evde ruh gibi gezmeye başlayınca Oya'nın son sürat başlayan aşkı son sürat sona erer. Ama Oya’yı terk etmeye de vicdanı el vermez. Çiftin evlilikleri bu şekilde ilerlerken hiç beklenmedik bir olay gerçekleşir ve karşı daireye hafifmeşrep bir kadın taşınır. İşte o kadından sonra Orhan teraziyi kaybeder. Hele bir de işin içine oynak bir kız öğrenci girince işler iyice sarpa sarar.

Künye
Filmde Halit Ergenç, Cansu Dere ve Songül Öden oynuyorlar.

Yorum
Gelelim başta bahsettiğim o asıl meseleye. Şimdiye kadar tesadüfen başını izleyip sonra sonunu merakla beklediğim ve gerçekten beğendiğim çok az film var. İşte onlardan bir tanesi bu. Fantastik bir film değil belki ama bir Türk filmi için fazlasıyla fantastik. Bizim alışık olduğumuz o “Yeşil Çam Filmleri” gibi değil kesinlikle. Sanki yabancı film gibi. Filmin pek çok yerinde “Haydaaaa” dedirtti yani.

Üstelik esprileri soğuk ama komik ve durum komedisi tekniği oldukça güçlü.

Hikayedeki düşünce ve yaşam tarzı benimkine hiç uymasa da filmi beğendim. Reytingi çok düşük ama tadına bakmaya değer.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: