26 Eylül 2014 Cuma

"X-Men: Geçmiş Günler Gelecek" Süper Film...

"Yaaağma yağmuuuuuuuuur; eeesmeeee rüüüzzgaar. Yolda yolcuuuuuuuum vaaaaar beniiiiiiim" diyesim var:))) Yolda yolcumu beklerken zamanı  hızlandıracak bir filme ihtiyacım vardı. Ve o film elbette ki X-Men serisinin son filmi olmalıydı.

Özet
Mystic
2014 yapımı "X-Men Geçmiş Günler Gelecek" (X-Men: Days of Fure Past) adlı film, serinin diğer filmleri gibi bilim kurgu türünde. Hikayeye göre mutantlarla insanlar arasında yıllardır süren savaşta mutantlar yok olma noktasına gelmişlerdir. O kadar ki koskoca dünyada sadece 8-10 tane mutant kalmıştır. Kimdir onlar? Tanıdık isimler: Xavier, Wolverine, Magneto, Storm ve yeni yetme bir kaç tane daha. Peki sizce insanlar mutantları nasıl bu kadar köşeye sıkıştırmış olabilirler? Anlatayım. 1973'te Mystic'in yaptığı bir hata yüzünden. Mutantlar ne yaptılarsa bu beladan kurtulamamışlardır. Geriye yapılacak tek bir şey kalmıştır. Bu işi düzeltmesi için 1973'e birisini göndermek. Zamanda bu kadar geriye gidip yaralanmayacak ve yaralansa da aynı hızda iyileşecek tek kişi ise elbette ki Wolverine olacaktır.  

Künye
Filmdeki isimler süper. Çünkü senaryo gereği mutant kahramanlarımızın hem geçmişlerini, hem şu anki hallerini aynı filmde keyifle izleme şansına sahibiz. Liste uzun olduğu için diğer yorumlara geçeceğim.

Yorum
Film çok güzel. Çok çok çok güzel. Geçmişe adam gönderme fikri daha önce "Geleceğe Dönüş" serisinde de, "Terminator" serisinde defalarca çalışıldı. Ama aynı filmde ............ gönderme fikri dahiceydi. (Spoiler korkusu)

Ben filmi çok beğendim. Bilim kurgu seviyorsanız eminim ki X-Men'leri de seviyorsunuzdur. X-Menleri seviyorsanız, buna bayılacaksınız demektir. 

Hayata İyi Seyirler...

P.S. Bilim kurgu filmlerine karşı algılarımı kökünden değiştirdiği için "The Matrix"i izlediğim güne lanet etmek istiyorum:)))

Hiç yorum yok: