27 Ekim 2014 Pazartesi

"Hesaplaşma Zamanı" Komedi Türünde Boks Filmi...

Ne derler? Yata r ayak bir filme denk geldim. İki eski boksör... Yok yok iki eski aktör... Yok gene olmadı! İki "usta boks aktörü"... Heh tamam şimdi oldu:))) İşte onların oynadığı bir filme yatar ayak. "5 dakka daha, 10 dakka daha" derken filmin sonunu getirdik küçük oğlumla. Hadi filmi anlatayım size...

Özet
2013 yapımı "Hesaplaşma Zamanı" (Grudge Match) adlı film macera komedi türünde bir boks filmi. Hikayeye göre Razor (Stallone) ve Billy (De Niro) çok eski iki boksördürler. Ancak bu ikisinin arasında 30 sene öncesine dayanan bir husumet vardır. Kadın meselesi yüzünden diyelim ;) Aradan bu kadar uzun zaman geçmiş olmasına rağmen Razor olayı unutamamıştır. Çünkü hayatı fazlasıyla ciddiye alan biridir. Billy ise olayı daha ertesi gün unutmuştur. Çünkü o da hayatı fazlasıyla hafife alan biridir. Bu ikisinin yolları yıllar sonra yeniden kesişir ve aralarında çıkan kavga youtube'a yansır. Bu video sosyal medyada çok tutunca yapımcılar paranın kokusunu alır ve bir maç ayarlanır. İşte üç ay sürecek olan maça hazırlık süreci, hem beyefendileri bize tanıtacak; hem de bizi güldürecektir.

Künye
Filmde boksörleri kimlerin oynadığı belli. O malum kadını ise Kim Basenger oynuyor.Filmin yönetmeni Peter Segal'i ise "Asabiyim" yada "50 İlk Öpücük" gibi filmlerinden tanıyoruz (ki bu filmin reytingleri de tarzı da diğerleriyle tıpatıp aynı).

Yorum
Açıkçası filmin bok filmi olduğunu ve boksörlerin de malum beyefendiler olduğunu görünce bir an "Rocky ile La Motta'nın kapışması olabilir mi acaba???" dedim ama alakası yokmuş. Yıkıldım desem yeri yani. 

Onun dışında komik sayılabilecek ögelere sahip tatlı bir film. Hatta Billy'nin o soğuk şakaları bile güldürüyor insanı.

Boş bir zamanda bir kereliğine izlenecek şeker bir film. Yani ihtiyarları izleyin, gülün derim. 

Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: