6 Kasım 2016 Pazar

"Duvak" Müthiş Bir Romantik Dram...

Uzun zaman önce bir film izlemiştim ve filme bayılmıştım. Ama nasıl olduysa size filmden bahsetmeyi unutmuşum. Vakit kaybetmeden anlamaya başlıyorum. 

painted veil ile ilgili görsel sonucuÖZET
2006 yapımı “Painted Veil”(Duvak) adlı film dram türünde bir dönem filmi. Hikayeye göre Kitty aile baskısı altında büyümüş genç bir kızdır. Bu baskıdan bir an önce kurtulmak için aşık olmadığı bir adamla evlenir. Aslında adam zeki ve çalışkan ve nazik bir doktordur. Yalnız biraz sıkıcı biridir ve -bir doktor için- pek de karizmatik sayılmaz. Bu sebeple Kitty evliliğine sadık kalmak için çaba göstermez. Ve kocasını başka bir adamla aldatmaya başlar. Üstelik de adama çılgınca aşık olur. Zeki doktor durumu farkeder ama bunu karısının yüzüne vurmaktansa kendince bir çözüm üretir. Çin'deki kolera salgınında gönüllü olarak çalışacağını bildirir ve karısını da alıp Çin'e taşınmaya karar verir. Peki ya karısı bu işi kabul edecek midir? Aşık bile olmadığı bir kocayla kolera salgınının göbeğine gidecek midir?

KÜNYE
Filmde doktoru Edward Norton oynuyor. Karısı Kitty'yi ise Naomi Watts canlandırıyor.

YORUM
Film çok güzel. Dram sevenler ve dönem filmi sevenler için harika bir film. Biraz yavaş gittiği doğru ama bence olması gerektiği gibi.

Açıkçası filmdeki aşka aşık olmamak mümkün değil. Sevgi, sabır ve azmin insanı nereden nereye götüreceği konusunda çok değerli bir örnek.

Eğer evliliğinizde sorunlar yaşıyorsanız mutlaka izleyin. Belki de çözüm yolundaki ilk adımı atabilmeniz için size güç verir.


Hayata İyi Seyirler...

Hiç yorum yok: